Listas de persoal investigador

O artigo 59 da Lei 16/2010, do 17 de decembro, de organización e funcionamento da Administración xeral e do sector público autonómico de Galicia prescribe, en relación coas entidades públicas instrumentais, que a celebración de contratos laborais de duración determinada debe ser autorizada polos órganos superiores de goberno e dirección, e que deben contar cos informes favorables previos dos centros directivos competentes en materia de función pública e de orzamentos, sen que, en ningún caso, poidan dar lugar a contratos indefinidos. A selección deste persoal realizarase entre as persoas incluídas nas listas da Administración autonómica ou, de ser o caso, a través dos servizos públicos de emprego. Porén, estas entidades poderán excepcionalmente acollerse a un sistema de listas previo por categorías, coa autorización previa do centro directivo competente en materia de función pública, logo da negociación coas organizacións sindicais representativas no ámbito da función pública. En atención á previsión desta excepción, a Axencia Galega da Calidade Alimentaria, e en relación co persoal investigador tramitou a elaboración dunhas listas de persoal investigador a contratar asociados a programas de investigación de duración determinada. A convocatoria das listas publicouse por RESOLUCIÓN do 7 de maio de 2021 pola que se establecen as bases que rexerán o proceso de elaboración das listas propias desta axencia para a contratación temporal de persoal investigador e se abre o prazo de presentación de solicitudes en 2021 (código de procedemento MR325A). A reforma laboral introducida polo RDL 32/2021, de 28 de decembro, de medidas urxentes para a reforma laboral, a garantía da estabilidade no emprego e a transformación do mercado de traballo limitou o recurso a estas listas exclusivamente aos proxectos financiados con fondos europeos.

As necesidades de investigación na Agacal determínanse en tres sectores de actividade: agropecuaria, forestal e viticultura-enoloxía. Cada sector ten distintas áreas e cada área desagrégase en liñas de investigación específicas codificadas:

CATÁLOGO DE LIÑAS DE INVESTIGACIÓN:

A   AGROPECUARIA

A1  GANDERÍA
A11  VACÚN DE LEITE
A12  VACÚN DE CARNE
A13  OVINO, CABRÚN, ÉQUINO E OUTRAS ESPECIES
A14  MELLORA XENÉTICA ANIMAL
A15  SANIDADE ANIMAL: PARASITOLOXÍA
A16  SANIDADE ANIMAL: BACTERIOLOXÍA E VIROLOXÍA
A17  BIOESTATÍSTICA E EPIDEMIOLOXÍA APLICADA A ENFERMIDADES ANIMAIS

A2  AGRONOMÍA
A21  VALORACIÓN NUTRICIONAL DE ALIMENTOS PARA RUMINANTES
A22  PASTOS E CULTIVOS ANUAIS
A23  FERTILIZACIÓN E SOLOS
A24  HORTA
A25  FRUTICULTURA
A26  MILLO E OUTROS CULTIVOS DE VERÁN
A27  CEREAIS DE INVERNO
A28  MELLORA XENÉTICA VEXETAL
A29  SANIDADE VEXETAL
A210 SISTEMAS DE PRODUCIÓN EN ECOLÓXICO

A3  ECONOMÍA AGRARIA
A30  ECONOMÍA AGRARIA

A4  TECNOLOXÍA, CALIDADE E SEGURIDADE ALIMENTARIA 
A40  TECNOLOXÍA, CALIDADE E SEGURIDADE ALIMENTARIA

A5  TECNOLOXÍA AMBIENTAL NAS ACTIVIDADES AGRARIAS
A50  TECNOLOXÍA AMBIENTAL NAS ACTIVIDADES AGRARIAS

A6  BIOLOXÍA MOLECULAR
A60  BIOLOXÍA MOLECULAR

B   FORESTAL

B1  MELLORA XENÉTICA E FORESTAL E SILVICULTURA
B11  SILVICULTURA E MANEXO DE PLANTAS FORESTAIS
B12  MELLORA XENÉTICA DE CONÍFERAS
B13  MELLORA XENÉTICA DE FRONDOSAS

B2  PRAGAS E ENFERMIDADES FORESTAIS
B21  PRAGAS E ENFERMIDADES DE CONÍFERAS
B22  PRAGAS E ENFERMIDADES DE FRONDOSAS
B23  RESISTENCIA E TOLERANCIA A ENFERMIDADES FORESTAIS

B3 ADAPTACIÓN E PRESERVACIÓN DOS ECOSISTEMAS FORESTAIS AO CAMBIO CLIMÁTICO E PRODUTOS FORESTAIS NON MADEIREIROS
B31  SILVOPASCICULTURA
B32  ECOLOXÍA FORESTAL E CAMBIO CLIMÁTICO
B33  BIODIVERSIDADE VEXETAL
B34  PRODUTOS FORESTAIS NON MADEIREIROS DE ORIXE VEXETAL 

B4  PREVENCIÓN E XESTIÓN DE INCENDIOS FORESTAIS E RESTAURACIÓN DE ÁREAS QUEIMADAS
B41  TRATAMENTOS PREVENTIVOS DE COMBUSTIBLES FORESTAIS
B42  PREDICIÓN E MODELIZACIÓN DA SEVERIDADE DO LUME
B43  RESTAURACIÓN POST-INCENDIO E XESTIÓN DE ÁREAS QUEIMADAS
B44 AVALIACIÓN DA VULNERABILIDADE FRONTE A INCENDIOS DOS ECOSISTEMAS  FORESTAIS
B45 ANALÍTICA DE CHANS

B5  BIOLOXÍA MOLECULAR
B50 BIOLOXÍA MOLECULAR.

C   VITICULTURA E ENOLOXÍA

C1  MATERIAL VEXETAL E RECURSOS XENÉTICOS
C11  CARACTERIZACIÓN DE VARIEDADES 
C12  XENÉTICA E XENÓMICA
C13  MELLORA VEXETAL

C2  PROTECCIÓN FITOSANITARIA DO CULTIVO DA VIDE
C21  PRAGAS E ENFERMIDADES
C22  PROTECCIÓN DO CULTIVO

C3  TECNOLOXÍA DA PRODUCIÓN VITÍCOLA
C31  SISTEMAS DE PRODUCIÓN
C32  VITICULTURA E MEDIO 
C33  VITICULTURA DE PRECISIÓN

C4  RASTREXABILIDADE DE MOSTOS, VIÑOS E DERIVADOS
C40 RASTREXABILIDADE DE MOSTOS, VIÑOS E DERIVADOS

C5  TÉCNICAS ENOLÓXICAS
C50  TÉCNICAS ENOLÓXICAS

C6  MICROBIOLOXÍA DO VIÑO
C60 MICROBIOLOXÍA DO VIÑO

C7  ANÁLISE SENSORIAL
C70 ANÁLISE SENSORIAL.

As persoas aspirantes deberán acreditar estar en posesión dos seguintes requisitos:

a) Titulación requirida segundo os sectores de actividade en que se integran as áreas e liñas de investigación:

Sector agropecuario:
Grao en Enxeñaría Agraria ou equivalente, grao en Bioloxía ou equivalente, grao en Veterinaria ou equivalente, grao en Ciencias Ambientais ou equivalente, grao en Bioinformática ou equivalente, grao en Química ou equivalente, grao en Bioquímica ou equivalente, grao en Ciencia e Tecnoloxía dos Alimentos ou equivalente, grao en Farmacia ou equivalente, grao en Economía ou equivalente, grao en Estatística ou equivalente.

Sector forestal:
Grao en Enxeñaría de Montes, grao en Enxeñaría Agraria, grao en Bioloxía ou equivalente, grao en Ciencias Ambientais ou equivalente, grao en Bioinformática ou equivalente, grao en Química ou equivalente, grao en Bioquímica ou equivalente, grao en Farmacia ou equivalente, grao en Economía ou equivalente, grao en Estatística ou equivalente.

Sector viticultura e enoloxía:
Grao en Enxeñaría Agraria ou equivalente, grao en Enxeñaría de Montes ou equivalente, grao en Bioloxía ou equivalente, grao en Ciencias Ambientais ou equivalente, grao en Bioinformática ou equivalente, grao en Química ou equivalente, grao en Bioquímica ou equivalente, grao en Farmacia ou equivalente, grao en Tecnoloxía dos Alimentos ou equivalente, grao en Economía ou equivalente, grao en Estatística ou equivalente.

b) Formación específica (requisito indispensable): doutoramento en campos científicos aplicables ás liñas de investigación no catálogo, así como aquelas persoas que teñan acadado a suficiencia investigadora ou o DEA nas mesmas liñas, ou que, estando matriculados nos cursos de doutoramento, acrediten ter superado, cando menos, un curso completo.

Acceso a listas.
Acceso a xestion@ (o apartado da web de xestion@, debería facilitar a presentación de solicitudes de incorporación ás listas, a través do formulario normalizado dispoñible na sede electrónica da Xunta de Galicia https://sede.xunta.gal)