E |
AREA DE INVESTIGACIÓN EN MATERIA DE VITICULTURA E ENOLOXÍA Mellora do coñecemento e as posibilidades de desenvolvemento do sector vitivinícola galego |
|
E1 |
Material vexetal e recursos xenéticos |
|
|
Identificación de variedades de vide por técnicas morfolóxicas e moleculares |
|
|
Caracterización ampelografíca, molecular, agronómica e de determinación do potencial vitivinícola |
|
|
Estudos conducentes ao rexistro de novas variedes |
|
|
Selección de clons de variedades de cultivo tradicional galego |
|
|
Produción de material vexetal de vide de categoría inicial e de base |
|
E2 |
Protección fitosanitaria do cultivo da vide |
|
|
Avaliación da eficacia dos produtos fitosanitarios |
|
|
Avaliación do desenvolvemento de pragas e enfermidades do viñedo |
|
|
Selección de variedades máis tolerantes a enfermidades |
|
|
Avaliar técnicas vitícolas para a mellora do estado sanitario do viñedo |
|
E3 |
Tecnoloxía da produción vitícola |
|
|
Avaliar a resposta das variedades en distintos sistemas de condución |
|
|
Avaliar a idoneidade de portaenxertos para o cultivo de diferentes variedades de vide |
|
|
Avaliar diferentes sistemas de poda |
|
|
Estudo diferentes sistemas de xeometría da plantación |
|
|
Implantación de técnicas de viticultura de precisión |
|
E4 |
Proxectos de enoloxía |
|
|
Aplicación de cepas autóctonas de Saccharomyces cerevisiae seleccionas a escala industrial |
|
|
E42 |
Potencial de lévedos non-Saccharomyces: a mellora e diferenciación dos viños galegos e mitigación dos efectos do cambio climático en adega |
|
E43 |
Alternativas para a redución de sulfitos no viño |
|
Produción sustentable e calidade dos viños |
|
|
Control micro biolóxico dos viños |
- Investigación E Transferencia
- Liñas
- Viticultura E Enoloxía