O Laboratorio Agrario ocupa dous edificios na finca de Mabegondo. Os laboratorios de Alimentos e de Bebidas están no edificio novo. Os de Alimentación Animal, Fertilizantes, Solos, Sanidade Vexetal e Residuos de Pesticidas están no edificio antiguo.
O equipamento é bastante completo. Sen nomear polo miúdo, temos:
- un espectrómetro de masas con plasma acoplado inductivamente, ICP-MS, para analizar elementos químicos en alimentos, bebidas e produtos da alimentación animal
- varios analizadores de fluxo continuo segmentado con espectrofotómetro visible para análises de viño
- varios cromatógrafos de líquidos, HPLC, onde analizamos bebidas, a presenza de micotoxinas, etc.; e un cromatógrafo de líquidos, UPLC, para análises de viño e bebidas espirituosas
- un espectrofotómetro de absorción atómica para os metáis en viño e bebidas espirituosas
- un espectrómetro de emisión atómica con plasma de acoplamento inductivo, ICP-AES, para os elementos químicos en solos, fertilizantes e produtos da alimentación animal
- varios dixestores para alimentos, forraxes e pensos, fertilizantes e solos
- un texturómetro para solos
- tres sistemas para determinar o nitróxeno Kjeldahl
- varios espectrofotómetros no UV-Vis e un polarímetro
- un cromatógrafo de líquidos con detector de masas-masas e un cromatógrafo de gases con detector de masas-masas para residuos de pesticidas
- un sistema PCR en tempo real e outro convencional para a identificación molecular de patóxenos de sanidade vexetal
- sistemas de detección serolóxica, ELISA e inmunofluorescencia de bacterias e virus fitopatóxenos
- lupas e microscopios para a identificación de artrópodos, nematodos e pragas en sanidade vexetal
- e un amplo conxunto de material propio dun laboratorio agroalimentario como estufas, muflas, balanzas de precisión, material volumétrico e material auxiliar