Agropecuaria

C

AREA DE INVESTIGACIÓN AGROPECUARIA (Anexo investigación)

Mellora da produción agropecuaria galega en liña coa estratexia europea de investigación en materia agraria

C1

Valoración nutricional de forraxes e produción de leite

 

C11

Alimentación de precisión do gando vacún de leite

 

C12

Mitigación do impacto ambiental nos sistemas de produción de leite

 

C13

Identificar a presenza de compostos bio activos no leite de vacún en resposta ao sistema de produción. Rastrexabilidade da procedencia alimentaria. Diferenciación da produción leiteira

 

C14

Redución da dependencia proteica nos sistemas de produción de leite. Rotacións forraxeiras ecolóxicas e convencionais.

 

C15

Análise estrutural e obtención de índices da sostibilidade das explotacións leiteiras galegas

C2

Vacún de carne e outros herbívoros (ovino, caprino e equino)

 

C21

Caracterización dos sistemas produtivos e de calidade da carne

 

C22

Produción de carne na IXP Ternera Gallega Suprema en base a pasto

 

C23

Desenvolvemento dunha liña de selección de características maternais e estudo das súas calidades produtivas

 

C24

Calidade da carne e das canais procedentes de cebo de vacas e bois

 

C25

Sistemas produtivos de carne en poboacións de bovino de razas autóctonas galegas ou doutras de interese, incluídos os cruzamentos

 

C26

Caracterización produtiva das distintas razas e cruces e calidade da carne de ovino nos sistemas produtivos galegos

 

C27

Sistemas de produción de carne de cordeiro adaptados ao territorio

 

C28

Definición dos parámetros de crecemento e de calidade da carne da raza Cabra Galega nos sistemas produtivos galegos

 

C29

Definición dos parámetros produtivos e de calidade das producións dos poldros en sistemas produtivos en extensivo

C3

Calidade nutricional e seguridade alimentaria/ambiental de sistemas produtivos agrarios sustentables

 

C31

Mitigación/avaliación do impacto ambiental derivado do uso de praguicidas nos sistemas agrarios extensivos

 

C32

Mellora da calidade e da seguridade alimentaria nos procesos produtivos agrarios: Uso avanzado da espectrometría de masas de alta resolución e de metodoloxías “omics” asociadas, para investigar a calidade e seguridade alimentaria en procesos produtivos agrarios

 

C4

Conservación e mellora de Recursos Fitoxenéticos Agrarios.

 

C41

Conservación do Banco de Xermoplasma do CIAM. Multiplicación, conservación e caracterización da colección de especies pratenses conservadas no CIAM

 

C42

Instalación de campos de multiplicación para creación de semente das variedades pratenses creadas no CIAM

 

C43

Rexistro de novas variedades de trigo, para sustentar a IXP Pan Galego

 

C44

Avaliación de novas variedades españolas de cereais de inverno

 

C45

Selección de trigos seme-ananos de base xenética autóctona

 

C46

Produción de trigo en ecolóxico

 

C47

Caracterización de gliadinas e gluteninas LMW da colección de trigos autóctonos

 

C48

Caracterización agronómica de centeos da colección do CIAM

 

C49

Avaliación agronómica de variedades comerciais de millo forraxeiro

 

C410

Multiplicación e conservación de variedades locais e liñas puras de millo (Zea mays L.) conservadas no Banco de Xermoplasma do CIAM

 

C411

Avaliación agronómica de material xenético procedente do cruzamento de liñas obtidas a partir de cruces de  material autóctono de millo para forraxe

 

C412

Avaliación de variedades locais de millo branco (variedades autóctonas) para obtención dun híbrido sintético para o uso na industria fariñeira

 

C413

Desenvolvemento do material xenético do millo adaptado a Galicia e Norte de España. Selección de híbridos sintéticos asistida por marcadores moleculares SSR en caracteres (rendemento, valor nutritivo e biomasa) do millo en gran e forraxeiro, para o seu uso en sistema ecolóxico

 

C414

Ensaios de variedades de horta

 

C415

Mellora xenética en variedades autóctonas de horta

 

C416

Produción de sementes de variedades autóctonas de produtos hortícolas

 

C417

Mellora dos medios de produción hortícolas

 

C418

Apoio ao sector da planta ornamental e viveiros

 

C419

Mellora das condicións de conservación do Banco de Xermoplasma de froiteiras do CIAM

 

C420

Accións específicas sobre as coleccións de maceiras, pereiras e cerdeiras

 

C421

Posta en valor da colección de maceiras destinada á industria alimentaria

 

C422

Diagnose da situación actual da fruticultura en Galicia

C5

Fertilización de cultivos forraxeiros e medio ambiente

 

C51

Incremento da eficiencia na utilización de nutrientes dos fertilizantes nos cultivos forraxeiros. Reciclado de fertilizantes orgánicos

 

C52

Mitigación do cambio climático mediante o secuestro de carbono e a redución nas emisións de gases de efecto invernadoiro (GEI: N2O, CO2 e CH4)

 

C53

Redución da volatilización do amoníaco e da contaminación das augas nas explotacións gandeiras de vacún

 

C54

Seguimento, preservación e mellora da fertilidade do solo: aspectos químicos e biolóxicos

 

C55

Aplicación das TIC, intelixencia artificial e a agricultura de precisión

 

C56

Novas especies pratenses e forraxeiras

 

C57

Resposta á rega dos cultivos de verán tradicionais e alternativos e redución da dependencia proteica

 

C58

Sistemas de rotacións forraxeiras ecolóxicas na zona interior de Galicia

C6

Helmintíases e protozooses dos ruminantes en Galicia

 

C61

Obtención de estadios parasitarios e produtos biolóxicos derivados.

 

C62

Optimización do control das parasitoses reducindo ao mínimo o uso de medicamentos

C7


 

Enfermidades bacterianas e víricas da cabana gandeira

VIDEO VETERINARIOS 2.mp4

 

C71

Posta en marcha dunha unidade de investigación para o estudo de enfermidades bacterianas e víricas

 

C72

Estudo de enfermidades animais bacterianas e víricas que afectan ao gando vacún en Galicia

C8

Bioloxía Molecular/Biotecnoloxía Vexetal

 

C81

Apoio a liña de produción de horta

 

C82

Busca de alelos agronómicos beneficiosos nos ecotipos autóctonos de trigo

 

C83

Selección de híbridos sintéticos asistida por marcadores moleculares SSR en caracteres (rendemento, valor nutritivo e biomasa) do millo en gran e forraxeiro, para o seu uso en sistema ecolóxico

 

C84

Estudos moleculares para a detección temperá de oídio en lúpulos.

 

C85

Detección de Fito plasmas en froiteiras da colección do CIAM

C9

Sistemas enerxéticos sostibles no rural

 

C91

Produción enerxética a través de compost

C10

Mellora xenética animal

 

C101

Posta en marcha dunha unidade de mellora xenética

 

C102

Desenvolvemento de programas de mellora xenética