Viticultura y enología

E

AREA DE INVESTIGACIÓN EN MATERIA DE VITICULTURA E ENOLOXÍA

Mellora do coñecemento e as posibilidades de desenvolvemento do sector vitivinícola galego

E1

Material vexetal e recursos xenéticos

 

E11

Identificación de variedades de vide por técnicas morfolóxicas e moleculares

 

E12

Caracterización ampelografíca, molecular, agronómica e de determinación do potencial vitivinícola

 

E13

Estudos conducentes ao rexistro de novas variedes

 

E14

Selección de clons de variedades de cultivo tradicional galego

 

E15

Produción de material vexetal de vide de categoría inicial e de base

E2

Protección fitosanitaria do cultivo da vide

 

E21

Avaliación da eficacia dos produtos fitosanitarios

 

E22

Avaliación do desenvolvemento de pragas e enfermidades do viñedo

 

E23

Selección de variedades máis tolerantes a enfermidades

 

E24

Avaliar técnicas vitícolas para a mellora do estado sanitario do viñedo

E3

Tecnoloxía da produción vitícola

 

E31

Avaliar a resposta das variedades en distintos sistemas de condución

 

E32

Avaliar a idoneidade de portaenxertos para o cultivo de diferentes variedades de vide

 

E33

Avaliar diferentes sistemas de poda

 

E34

Estudo diferentes sistemas de xeometría da plantación

 

E35

Implantación de técnicas de viticultura de precisión

E4

Proxectos de enoloxía

 

E41

Aplicación de cepas autóctonas de Saccharomyces cerevisiae seleccionas a escala industrial

 

E42

Potencial de lévedos non-Saccharomyces: a mellora e diferenciación dos viños galegos e mitigación dos efectos do cambio climático en adega

 

E43

Alternativas para a redución de sulfitos no viño

 

E44

Produción sustentable e calidade dos viños

 

E45

Control micro biolóxico dos viños