Pasar al contenido principal

Quesos

DOP Cebreiro

O queixo Cebreiro é un queixo fresco de pasta branca, branda e granulosa, elaborado con leite de vaca, totalmente natural, sen conservantes nin aditivos.

 

 

 

Medio natural

Atópanos

Materias primas

Características do produto

Operadoras certificadas

 

Documentación técnica:

Prego de condicións

Fichas: 202320222021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010

 

Normativa:

  • Denominación de Orixe recoñecida por Orde da Consellería de Agricultura, Gandería e Política Agroalimentaria do 5 de marzo 1999 (DOG 11.03.99)
  • Por Orde da Consellería de política Agroalimentaria e Desenvolvemento Rural do 21 de decembro de 2004 (DOG 29.12.04) aprobouse o regulamento da Denominación de orixe Protexida Cebreiro e do seu consello regulador, que foi ratificado pola Orde APA/1559/2005 de 17 de maio (BOE 31.05.05)

Consello regulador:

Presidente: Enrique Fernández Paradela

Avda. de Castela, nº 18 - baixo
27670 Pedrafita do Cebreiro
Lugo

Tel.: 982 367 012
Fax: 982 367 412
E-mail: info [at] cebreiro.es (info[at]cebreiro[dot]es)
Web: www.cebreiro.es

DOP Arzúa-Ulloa

Procedente das zonas con maior tradición queixeira de Galicia, é o queixo con denominación de orixe de maior produción da comunidade autónoma e os seus principais caracteres, os que lle deron a súa fama e recoñecemento, son o seu sabor, o seu aroma e a súa gran cremosidade; é por isto último que semella fundirse na boca pola facilidade coa que se disolve.

Medio natural

Atópanos

Materias primas

Características do produto

Operadoras certificadas

 

Documentación técnica:

Prego de condicións

Fichas: 2023202220212020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010

 

Normativa:

  • Denominación de Orixe recoñecida por Orde da Consellería de Agricultura, Gandería e Montes do 20 de outubro de 1995 (DOG 7.11.95)
  • Regulamento aprobado por Orde da Consellería de Agricultura, Gandería e Política Agroalimentaria do 26 de decembro de 1997 (DOG 9.01.98)

Consello regulador:

Presidente: Luís Lamas Costa

Cantón de San Roque, nº 17, 1º
Apartado 123
15800 Melide (A Coruña)

Tel.: 981 507 653
Fax: 981 507 653
E-mail: queixo [at] arzua-ulloa.org (queixo[at]arzua-ulloa[dot]org)

DOP San Simón da Costa

A lenda atribúe aos pobos celtas asentados na serra dá Cabra e o Xistral a invención deste produto.

A denominación de orixe protexida San Simón da Costa ampara o queixo elaborado con leite procedente de gando vacún das razas rubia galega, pardo-alpina, frisoa e as súas cruces.

O queixo de San Simón da Costa é un produto para degustar a través dos sentidos saboreando o seu exquisito sabor que lembra a noces, plantas e un delicado aroma a fume de lareira conxugado co gusto a leite fresco acabado de muxir.

Unha verdadeira xoia tradicional culinaria á que non poderás resistirte ao materializarse nun queixo de codia afumada con madeira de bidueiro.

Medio natural

Atópanos

Materias primas

Características do produto

Operadoras certificadas

 

Documentación técnica:

Prego de condicións

Fichas: 2023202220212020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010

 

Normativa:

  • Denominación de orixe recoñecida por orde do 20 de abril de 1999 (DOG 4.5.99)
  • Por Orde da Consellería de Agricultura, Gandería e Política Agroalimentaria do 19 de Novembro de 2004 apróbase o regulamento da Denominación de Orixe Protexida Cebreiro e do seu consello regulador (DOG 26.11.04 ), ratificado polo MAPA por orde de 17 de maio de 2005 (BOE 30.5.05)

 

Consello regulador:

Presidenta: Daniel Pérez Pérez

Praza da Constitución, 13-1º. Apartado 2.
27800 Vilalba
LUGO

Tel.: 982 512 250
Fax: 982 512 850
Web: www.sansimondacosta.com

DOP Queixo Tetilla

O Queixo Tetilla é o máis coñecido dos queixos galegos. O seu gusto suave e textura agradable convencerá, como xa vén facendo, todos aqueles que se acheguen ao que é unha das propostas máis orixinais e deliciosas do sector lácteo galego.

 

Medio natural

Atópanos

Materias primas

Características do produto

Operadoras certificadas

 

Documentación técnica:

Prego de condicións

Fichas: 2023202220212020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011

 

Normativa:

  • Denominación de Orixe recoñecida pola Orde da Consellería de Agricultura, Gandería e Montes do 18 de marzo de 1992 (DOG 1.04.92)
  • Regulamento aprobado pola Orde da Consellería de Agricultura, Gandería e Montes do 18 de xuño de 1993, e ratificado pola Orde do MAPA do 24 de novembro de 1993 (BOE 25.12.93)
  • Rexistrada como Denominación de Orixe Protexida polo Regulamento (CE) 1107/96, da Comisión, do 17 de xuño de 1996 (DOCE 21.6.96).

Consello regulador:

Presidente: Benigno Pereira Ramos

Pazo de Quián
15881 Sergude-Boqueixón
A Coruña

Tel.: 981 511 751
Fax: 981 511 864
E-mail: info [at] queixotetilla.org (info[at]queixotetilla[dot]org)
Web: www.queixotetilla.org