- Institucional
- Nuevas de Actualidad
Nuevas de actualidad
La consellería de Medio Rural recuerda que sigue abierto el plazo de matriculación en el Centro de Formación y Experimentación Agraria Pedro Murias de Ribadeo
- Este centro lucense oferta los ciclos medios de Formación Profesional Dual Intensiva de Producción Agroecológica y de Aprovechamiento y Conservación del Medio Natural y los estudiantes interesados aún pueden presentar su solicitud
- El alumnado de estos cursos cuenta con un amplio abanico de salidas profesionales, como son, entre otras, las vinculadas con los ámbitos de la agricultura y la avicultura, la cría de ganado, la repoblación o los tratamientos silvícolas, entre otros
- Al tratarse de...
La Xunta recuerda que sigue abierto el plazo para matricularse en los centros de formación y experimentación agroforestal Pedro Murias y Guísamo
Se ofertan plazas en los ciclos de formación profesional de Aprovechamiento y Conservación del Medio Natural, Producción Agroecolóxica, Paisajismo y Medio Rural y en el de Jardinería y Floristería
Se trata de ciclos en modalidad dual intensiva, por lo que los estudiantes podrán poner en práctica la formación teórica que reciban obteniendo además una remuneración económica desde lo primero año
El plazo para matricularse en los grados medios y superior de los Centros de Formación y...
Leer másConvocatoria mediante procedemento aberto para o alleamento, mediante poxa pública, de cincuenta e seis animais vacúns de raza rubia galega, pertencentes á axencia
Para este procedemento rexerá a normativa vixente e o prego de condicións publicado nesta páxina web.
Os licitadores interesados poderán revisar os animais en visita presencial os vindeiros días 22 e 23 de xullo, ás 10:00 horas, nas...
Leer másListaxe provisional de admitidos PREP2022-000520 asinada
RESOLUCIÓN POLA QUE SE APROBA A LISTAXE PROVISIONAL DE ADMITIDOS E EXCLUIDOS Á CONVOCATORIA DO PROCESO DE SELECCIÓN PARA A PROVISIÓN, MEDIANTE A CONTRATACIÓN, BAIXO A MODALIDADE CONTRACTUAL DE ACTIVIDADES CINENTÍFICO-TÉCNICAS, DUN INVESTIGADOR PREDOUTORAL (PREP2022-000520), NO MARCO DAS AXUDAS A PROXECTOS DE XERACIÓN DE COÑECEMENTO DO PLAN ESTATAL DE INVESTIGACIÓN CIENTÍFICA, TÉCNICA E INNOVACIÓN 2021-2023, NO MARCO DO DESENVOLVEMENTO DO PROXECTO COORDINADO PID2022-139874ORC22, TITULADO...
Leer másBases convocatoria proceso selectivo predoc final_b_aprobadas_vf2 (SIGNED).pdf
RESOLUCIÓN DE APROBACIÓN DO PROCESO DE SELECCIÓN PARA A PROVISIÓN, MEDIANTE A CONTRATACIÓN, BAIXO A MODALIDADE CONTRACTUAL DE ACTIVIDADES CINENTÍFICO-TÉCNICAS, DUN INVESTIGADOR PREDOUTORAL (PREP2022-000520), NO MARCO DAS AXUDAS A PROXECTOS DE XERACIÓN DE COÑECEMENTO DO PLAN ESTATAL DE INVESTIGACIÓN CIENTÍFICA, TÉCNICA E INNOVACIÓN 2021-2023, NO MARCO DO DESENVOLVEMENTO DO PROXECTO COORDINADO PID2022-139874ORC22, TITULADO "EVOLUCIÓN E COMPORTAMENTO DE PRAGUICIDAS E DOS SEUS PRODUTOS DE...
Leer másLa Xunta participará en el proyecto europeo AgrifoodTEF para incorporar inteligencia artificial y tecnología robótica al sector agroalimentario
-
La iniciativa movilizará 60 millones de euros nos próximos cuatro años, con un presupuesto repartido entre nueve Estados miembros de la Unión Europea
-
La Agencia Gallega de la Calidad Alimentaria, dependiente de la Consellería de Medio Rural, forma parte a través del Centro de Investigaciones Agrarias de Mabegondo
-
La Xunta contará con 880.100 euros para desarrollar un trabajo orientado, en este caso, al ámbito de la producción láctea, con especial atención a la alimentación de...
La Xunta suma a Cosecha de Galicia SL a las empresas adheridas al convenio marco de colaboración en el contexto AKIS impulsado por AGACAL
-
La empresa propuso un programa para la innovación en cultivos de interés que permita su utilización como materias primas en bebidas
-
Este convenio marco de colaboración público-privado impulsado por la Agencia Gallega de la Calidad Alimentaria fue puesto en marcha en julio del 2021, para poner a disposición del sector agrario la actividad investigadora de los distintos centros que dirige la Agencia
El director de la Agencia Gallega de la Calidad Alimentaria, José Luis Cabarcos...
Leer másMesa da Castaña
A Xunta mantén o seu compromiso co sector da castaña a través da investigación:
- A Mesa da Castaña, órgano colexiado de carácter consultivo e asesor, mantivo hoxe unha reunión na que se analizaron os estados de diferentes proxectos sobre o castiñeiro
- O director da Axencia Galega de Calidade Alimentaria, José Luis Cabarcos, presidiu este encontro ao que tamén asistiu o director xeral de Planificación e Ordenación Forestal, José Luis Chan
- O Centro de Investigación Forestal de Lourizán...
O Conselleiro do Medio Rural, José González, acompañado polo director da Axencia Galeda da Calidade Alimentaria, José Luis Cabarcos, participou esta tarde no acto de promoción dos viños ganadores nas Catas de Galicia, na casa de Galicia en Madrid
A Xunta promociona a excelencia dos viños galegos en Madrid y sitúa a nosa comunidade como referente enoturístico.
O conselleiro puxo en valor a longo traxectoria das Catas de Galicia, que levan 35 edicións impulsadas por el Goberno autonómico para recoñecer e premiar o bon facer dos produtores e adegas da nosa terra.
Leer másA XUNTA COLABORA NA CELEBRACIÓN DA II FESTA DA VENDIMIA DE MONTERREI PARA POÑER EN VALOR OS VIÑOS DA COMARCAA Xunta colabora na celebración da II Festa da Vendimia de Monterrei para poñer en valor os viños da comarca
La Consellería de Medio Rural, a través de la Agencia Gallega de la Calidad Alimentaria, participou na celebración de la II Festa da Vendima de Monterrei.
Houbo postos de produtores da Artesanía Alimentaria, no que se podían mercar e degustar aceite de oliva, xeados, conservas de froitas e hortalizas, salgados e patés, sidra e produtos de pastelería e confeitaría.
Ademais, os asistentes poideron disfrutas dunha feira agrolimentaria que da visibilidades aos produtos do territorio amparados...
Leer másMedio Rural oferta 328 prazas nos seus seis centros de formación agroforestal
Medio Rural oferta 328 prazas nos seus seis centros de formación agroforestal
Impartiranse 14 ciclos de grao medio e superior, cun forte reforzo da formación dual
Os centros de Guísamo e Sergude contarán con ciclos formativos modulares para adultos
Leer másXestión forestal
Galicia e Navarra comparten experiencias en relación coa recuperación do territorio rural e coa xestión forestal.
Leer másAlimentos de calidade
A produción de alimentos de calidade é un dos principais activos da economía galega. Pretendese reivindicar a defensa da utilización, consumo e districuón de productos agroalimentarios galegos para poñer en valor os nosos recursos e para xenerar riqueza mediante o peche do ciclo productivo no noso país.
Leer másNa Ribeira Sacra xa se recolleron 5,3 millóns de kilos de uva
A denominación de orixe Ribeira Sacra recolectou a estas alturas 5.332.763 kilos de uva, según o último balance que deu a coñecer o consello regulador. Do total vendimiado ata a data, 4.245.820 kilos corresponden á variedade tinta mencía.
Leer más